Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri Perşembe günü, merkez bankalarının büyümeyi desteklemeye yönelik çabalarının yetersiz kalmaya başladığı endişeleri ile değer kaybetti ve Dow Jones Endeksi 250 puanın üzerinde düşüş yaşadı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi (S&P 500), erken saatlerde yüzde 2.3 kadr düştükten sonra, seansın son 1.5 saatinde kayıplarının bir bölümünü geri alırken, Nasdaq Bileşik Endeksi düşüşüşünün neredeyse tamamını giderdi. Bankalar, Citigroup Inc. ve Bank of America Corp.'un yüzde 6.5'in üzerinde kayıplar yaşaması ile birlikte düşüşlere öncülük etti. Boeing Co., konu hakkında bilgiye sahip kaynakların, regülatörlerin şirketin hesaplarını inceledğinikaydetmesinin ardından yüzde 6.8 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1.2 düşerek 1,829.08 puandan kapandı ve düşüşünü beşinci güne taşıyarak, Eylül ayından bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi. Gösterge endeks sıçrama yapmadan önce 1,810 puan civarına kadar indi. Dow Jones Endeksi 254.56 puan ya da yüzde 1.6 düşerek 15,660.18 puandan günü tamamladı. Boeing endekste 54 puanlık düşüşe yol açtı.

New York'ta BNY Mellon Wealth Management baş yatırım yetkilisi Leo Grohowski, "Merkez bankası politikaları ve bunların etrafındaki belirsizlikler şimdilerde en büyük makro endişe," dedi ve "Fed'in ne yapabileceği, ne söylediği ve piyasanın ne beklediği arasında büyük kopukluk var. Yaz sonundan bu yana Fed konusunda belirsizlik çok fazla" şeklinde görüş belirtti.