Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, küresel piyasaların içinde bulunduğu ayı piyasasının derinleşmesi ve yenin 15 ayın en yükseğine tırmanmasıyla birlikte Topix Endeksi'nin 2008 yılından bu yana görülen en sert haftalık kaybına yönelirken, Tokyo'da düşüş kaydetti.

Topix Endeksi, Perşembe günkü tatilin ardından Tokyo'da yüzde 5.4 düşerek 1,196.28 puan oldu. Endeksteki haftalık düşüşler yüzde 13'e ulaştı. Nikkei 225 Endeksi ise, yüzde 4.8 düştü ve 14,952.61 puan seviyesine geldi. Yen Perşembe günü dolar karşısında 112.45'den işlem gördü.

Tokyo'da Nomura Holdings kıdemli stratejisti Juichi Wako, “Piyasada farklı bir aşamaya girdik. Sürücü koltuğunda artık Döviz piyasası var ve tam merkezde dolar/yen partiesi bulunuyor. Kur hareketlerinin merhametine kalmış durumdayız” dedi.

Yaklaşık üç yıllık parasal teşviğin etkisini azaltabilecek yendeki yükseliş, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) müdahale edebileceği spekülasyonunu güçlendiriyor. Maliye Bakanı Taro Aso, Cuma günü hükümetin piyasa hareketlerini izlediğini ve gerekli olan her hamleyi gerçekleştireceğini ifade etti.