Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Renault SA'nın karı, Fransız otomobil üreticisinin Kadjar SUV modeli gibi yeni modelleriyle Avrupa'da piyasa payını artırmasıyla, geçtiğimiz yıl yüzde 44 artış gösterdi.

Avrupa'nın üçüncü büyük otomobil üreticisinin Cuma günkü açıklamasına göre şirketin faaliyet karı, bir önceki yıl sağlanan 1.61 milyar eurodan, 2.32 milyar euroya (2.62 milyar dolar) çıktı. Söz konusu veri, Bloomberg anketine katılan sekiz analistin 2.02 milyar euroluk ortalama tahmininin üzerinde gerçekleşti. Renault bu yıl, Avrupa'da otomobil talebinin yüzde 2 artacağı tahminiyle birlikte, satışların yükselmesini ve faaliyet marjının iyileşmesini bekliyor.

CEO Carlos Ghosn Fransız üreticinin, marjları artırarak daha karlı olan Nissan Motor Co. birlikteliğini dengelemek istiyor. Bu amaca yönelik olarak Renault, Kadjar gibi daha fazla SUV tanıtırken Alpine spor otomobilini canlandırmayı planlıyor. Karlılıktaki artış, Rusya ve Brezilya gibi gelişen piyasalarda otomobil talebinin azalması nedeniyle, hazı kaybetti.

Ghosn, “Renault, hedeflenen yüzde 5'lik faaliyet karına planlanandan daha çabuk ulaştı. Artık, marjları sürdürmek kaydıyla, satış hedefine ulaşmalıyız” dedi.