Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri bankacılık hisselerindeki yükselişle 2013'ten bu yana indiği en düşüğünden sıçradı ve ikinci haftalık kaybını azalttı.

Commerzbank AG kâr açıklamasının ardından 2013'ten bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirerek yüzde 14 artış gösterdi ve bu durum bankaların düşük faiz ortamında geçmiş dönemdeki kârlarına ulaşma konusunda başarısız olacakları yönündeki kaygıları hafifletti. Euro Bölgesi bankaları Perşembe günü Ağustos 2011'den bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirmişti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 8.10'da endeksteki yaklaşık 500 şirketin artış kaydetmesiyle yüzde 1,5 yükseldi. Bankalar bu yükselişe öncülük ederken enerji üreticileri ve madencilik de emtiadaki yükseliş ile değer kazandı. Gösterge endeksi haftalık kayıplarını yüzde 5.4'e indirdi.

Avrupa hisse senetleri, hisse senetlerinden sadece bu yıl içinde 8.6 triyon dolar silen finansal kargaşadan en çok etkilenen piyasalar arasında yer aldı. Stoxx 600 Endeksi Perşembe günü Nisan rekorunun yüzde 27 altında kapanırken, endeksteki hisse senetleri tahmini karın 13.5 katından işlem gördü. Bloomberg tarafından izlenen 93 küresel hisse senedi endeksi arasındaki en kötü 10 performanstan 5 'i, Almanya DAX Endeksi'nin 2016'da yüzde 19, İtalya FTSE MIB Endeksi'nin yüzde 26 düşüşüyle Avrupa'dan geldi.

Renault SA, yıllık kâr oranının analistlerin tahminlerinin üzerinde, bir önceki yıla göre yüzde 44 artış gösterdiğini açıklamasının ardından yüzde 2.4 yükseldi.
Video oyun üreticisi UbiSoft Entertainment SA, yıılık satışlarındaki ve kâr tahminlerindeki azalmanın ardından yüzde 5.6 düştü.