Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Girişim sermayesi şirketi Turkven Private Equity ve Akarlilar ailesi'nin danışmanlarla ön görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Mavi Jeans'ın halka arz değerlemesinin 700 milyon dolardan fazla olabileceği belirtiliyor. Şirketin, uluslararası piyasalardaki türbülansın hisse satışını zorlaştırması nedeniyle halka arzı bu yıl gerçekleştirmeme kararı alabileceği de konuşulanlar arasında bulunuyor.

Mavi CEO'su Cüneyt Yavuz ve Turkven temsilcileri konuyla ilgili sorulara henüz cevap vermedi.

Mavi Jeans'in websitesinde yer alan bilgilere göre, firma 50 ülkede satış gerçekleştiriyor. Turkven 2008'de Mavi'ye ortak olmuştu.

Bloomberg verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl sadece 34 milyon dolar değerinde halka arz gerçekleşmişti. SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Fed'in faiz artırmaya başlamasının ardından ABD'de yükselen borçlanma maliyetleri ve maliye bakanlığı'nın halka arzda vergi kesintisine gitmesi, ilk harzlara olan ilgiyi artırabileceğini söylemişti.

Metal üreticisi Cuhadaroglu Metal'in bu ay halka arz gerçekleştirmesi bekleniyor. Bloomberg verilerine göre, Cuhadaroglu Metal, geçtiğimiz Haziran'dan bu yana halka arz gerçekleştiren ilk şirket olacak. Turkcell Iletisim Hizmetleri'nin de kule altyapı servis sağlayıcısı iştiraki Global Tower'ı halka arz etmeyi planladığı konuşulmuştu.