Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomistler, bir sonraki Fed faiz artırımı tahminlerini erteledi. ABD dışındaki sorunlar ve ABD'deki belirsiz ekonomik koşullar, ekonomistlerin faiz artırımına ilişkin medyan tahmininin Mart ayından Haziran'a ertelemesinde etkili oldu.

Bloomberg analizinde yer alan 53 şirketin katkısı bulunan tahminlerden oluşan analize göre ekonomistlerin yaklaşık yüzde 68'i Fed'in bir sonraki faiz artırımının Haziran ayında olacağını düşünüyor. Ocak ayında ise bir sonraki faiz artırımının Haziran'da gerçekleşeceğini düşünen ekonomistlerin oranı sadece yüzde 30 düzeyindeydi.

Bloomberg anketindeki en büyük revizyon, daha önce faiz artırımına Mart ayında gidileceğini düşünürken tahminlerini Aralık ayına çeken Deutsche Bank Securities Inc. ekonomistlerinden geldi.

New York'ta Deutsche Bank ABD ekonomisti Brett Ryan, “Mart'ı unutun, Haziran'ı da unutun. Perşembe günkü kongre konuşmasında Fed Başkanı Janet Yellen, merkez bankasının piyasa volatilitesinin ekonomiyi fiziksel olarak etkilemeyeceği konusunda rahat hissetmesinin bir miktar zaman alacağını açıkça ifade etti” yorumunda bulundu.