Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD hisse senetlerinin son bir saatte gelen alımlarla yükselmesi ve petrol fiyatlarındaki rallinin devam etmesiile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:06'da yüzde 1.2 yukarıda seyrediyordu ve son iki gündeki yüzde 3.7'lik yükselişini daha da genişletti. Endeks böylelikle Ocak ayından bu yana en yüksek seviyelerine tırmandı. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Çarşamba günü, yüzde 0.5'e kadar genişlettiği kaybını geri aldı ve günü yüzde 0.4 yukarıda tamamladı. ABD'de ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam verisi, Şubat ayında tahmin edilenden daha fazla artış gösterdi. Piyasalarda dikkatler, Fed'in faiz artırımının hızına ilişkin br fikir edinebilmek için, Cuma günü açıklanacak olan ABD Ocak ayı tarım dışı istihdam verisine çevrilecek.

CMC Markets Asia Pacific Ltd. şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Sıçrama ve ivmenin yukarı dönüşü, Asya Pasaifik piyasalarının dünkü güçlü kazancını daha da ilerletmesini sağlayabilir," dedi ve "ADP istijhdam verisi ve New Yok ISM verisi büyümeyi göstermeye devam ediyor. Bu verilerin hiç biri önemli bir veri değil, ancak bu veriler, bugün açıklanacak olan dayanıklı tüketim malları siparişleri ve Cuma günkü istihdam verileri öncesi, finansal mahşer tahmininde bulunanlar için bir uyarı rolü oynadı" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, bankacılık sektöründeki sert yükselişin desteği ile yüzde 1.2 tırmandı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yükselirken, Singapur'da Straight Times Endeksi yüzde 2 ralli yaptı.

ABD'de özel sektör istihdam verisi, Salı günkü, dünyanın en büyük ekonomisinin sakinleştiğini işaret eden imalat sektörü verisinden sona geldi. Verilerin tahminleri aştığını ya da tahminlerin gerisinde kaldığını gösteren Citigroup Inc.'nin ABD Ekonomik Sürpriz Endeksi Kasım aından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. S&P 500 endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin dün iki ayın en yüksek seviyesinden kapatmasının ardından yüzde 0.2 geriledi.