Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, Cumartesi günü başlayacak Çin Ulusal Halk Kongresi öncesi haftalık kazancına yöneldi. Enerji ve bankacılık hisseleri yükselirken, teknoloji şirketleri düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi, volatil işlemlerle yükselişini dördüncü güne taşırken, düşen her bir hisse senedine karşılık dört hisse senedi değer kazandı. Gösterge endeks içerisinde en fazla ağırlığa sahip olan PetroChina Co., petrol fiyatlarının yükselmesiyle, Temmuz ayından bu yana en iyi haftasına yöneldi. Teknoloji şirketlerini içeren gösterge, East Money Information Co. hisselerinin değer kaybetmesiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Hisse senetler bu hafta, hisse senetlerindeki düşüş ve bankalar için zorunlu karşılık oranının indirilmesiyle yuanda görülen zayıflamanın ardından yetkililerin ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla önlem alacağı yönündeki spekülasyon ile yükseldi. Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkan Yardımcısı Yi Gang, Cuma günü Beijing'de Çin'in Döviz ve para politikasının istikrarını koruyacağını belirtti. Şanghay hisse senetleri göstergesi, geçtiğimiz yılki 5 trilyon dolarlık kaybın ardından, bu yıl küresel çapta en kötü performansı gösterdi.

Şanghay'da Xufunds Investments Mangement Co.'dan Wang Chen, “Piyasanın politika konusunda beklentileri var. Bence hiçbiri, beklentileri aşmayacak ve sürpriz olmayacak” dedi.