Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları ABD'de beklentiyi aşan istihdam verisinin etkisiyle yükselişle kapandı. Anglo American Plc ve Glencore Plc hisseleri ham madde fiyatlarındaki artışla %11'den fazla yükseldi. Enerji şirketleri de petrolün Mayıstan bu yana en uzun süreli artış trendine ilerlemesiyle yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 %0.7 artışla 341.8 puandan kapandı. Endeks ABD'de tarım dışı istihdamın Şubatta tahminlerin üstünde arttığını gösteren veriyle %1.3 kadar yükseldi.

Stoxx Europe 600 böylece üçüncü haftayı da artışla kapatarak Ekim'den beri en uzun süreli artış trendini kaydetti. Stoxx 600 11 Şubat'taki dip seeviyesinin %13 üzerinde seyrediyor.

Bugün İngiltere'de FTSE 100 Endeksi %1.1, Almanya'da DAX %0.7, Fransa'da CAC 40 %0.9 yükseldi.

Luzerner Kantonalbank trader'ı Benno Galliker "Bugünkü rakamlar ABD ekonomisinin hala büyüdüğünü gösteriyor ve bu da pozitif moda katkı sağlıyor" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın 10 Mart'taki toplantısında atacağı adım piyasalarca yakından izlenecek. Başkan Mario Draghi geçtiğimiz toplantıda yaptığı açıklamada, gelecek toplantıda ek teşvik adımının değerlendirilebileceğini belirtmişti.