Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Aylardır Ankara'nın emniyet müdürü yok" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, " Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, " Terör  artık bizim ulusal sorunumuz haline gelmiştir. Tüm siyasal partiler teröre karşı ortak hareket etmelidir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti, "Terör bir insanlıkl suçudur. Teröre karşı ortak, dik ve onurlu durmalıyız.  Terör karşısında ortak ve net bir tavır takınmalıyız.

Üstümüze düşen ne varsa parti olarak yerine getirmeye hazırız. Hükümete hep ne gerekiyorsa yapalım dedik. 7 Haziran sonrası bir tablo ortaya çıktı ve terör azmaya başladı. Bizi tek başında iktidara getirin terörü bitireceğiz dediler.Terör bitti mi? Türkiye sathına yayıldı. Vatandaşlarıma şu soruyu soruyorum terör ne oldu da bütün ülkeye yayıldı. 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler acaba ne yapıyorlardı? Ankara'da bu kaçıncı saldırı? Her saldırıdan sonra önlem alıyoruz ama nedense hep daha çok insanımız kaybediyoruz. Ülkeyi ben yönetmiyorum, hesabını vermeleri lazım.

Bunlar neden, hangi gerekçe ile oluyor? Şu soruyu her vatandaşım vicdanına sorsun, aylardır Ankara'ya emniyet müdürü atayamayan bir siyasi iktidar terörü engelleyebilir mi? Sayın Davutoğlu'na açık çağrı sen atayamıyorsan ne gerekiyorsa yapalım. Kim engel oldu size, açıkça söyleyin. Beraber onun üstüne yürüyelim ben sizin iradenize destek vermek istiyorum.

Bütün ülkelerin gizli servis ajanları Türkiye'de at koşturuyor, her bölgede bunları görebilirsiniz. Bu nasıl oluyor, neden oluyor? Neden Türkiye'de oluyor? Bütün gizli servislerin rahat çalışabilecekleri bir alan mıdır Türkiye?

Böyle bir yönettim boşluğunu Türkiye kabul etmemeli, edemez. Anayasamızın 112. maddesi siyasi sorumluluktan söz eder. Kim bunun sorumlusu kim? Bizim mahalledeki bakkal değil, vatandaş değil, bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Sayın Davutoğlu'na açık çağrı yapıyorum. Siz töhmet altında kalıyorsunuz, görevinin gereğini yapamayan siz oluyorsunuz. Yapamıyorsa görevini yerine getiremiyorsa alacaksınız görevden bu kadar basit. Türkye Cumhuriyeti yönetilmiyor, savruluyor. Türkiye kurucu ayarlarına geri dönmek zorundadır.