Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Marketwatch'in derlediği habere göre, Morgan Stanley stratejistleri küresel resesyona dair artan endişeler nedeniyle hisse senedi piyasalarına yönelik hedeflerini düşürdü.

Bugün yayımlanan bir rapora göre bankanın küresel strateji bölümü 12 aylık S&P 500 Endeks hedefini 2.175'ten 2.050'ye düşürdü.

S&P 500 geçen ay petroldeki yükseliş ve ABD'den gelen iyi verilerle %8.4 ralli yapmıştı. Ancak bankaya göre ne ABD'de ne de başka bir yerde bu rallinin devam edeceğine işaret eden herhangi bir veri akışı bulunmuyor.

Analistler paylaştıkları notta, zayıf büyüme tahminleri ve artan siyasi risk nedeniyle pozitif duruştan vazgeçerek küresel hisse senetleri beklentilerini indirdiklerini belirtti ve "Küresel resesyon ihtmali arttı" ifadesine yer verdi.

Morgan Stanley 2016 yılı için büyüme beklentisini %1.9'dan %1.7'ye indirdi.

Euro Bölgesi büyüme tahmini %1.8'den %1.5'e, gelişen piyasa ekonomilerine ilişkin büyüme beklenti ise %4.4'ten %4'e çekildi. Banka ayrıca MSCI Europe endeksi beklentisini 1,500 puandan 1,300 puana düşürdü. 

Gelişmekte olan piyasaların ve gelişmiş ülkelerin büyüme hızlarının yavaşladığına dikkat çeken kurum "Gelecek 12 ay için küresel durgunluk olasılığı yüzde 30" denildi.