Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri Pazartesi günü, yatırımcıların merkez bankalarının büyümeyi desteklemeye devam edeceklerine ilişkin ilave işaretler beklemeleri ile birlikte, hacimsiz işlemlerle, bu yılın en yüksek seviyesi yakınında yatay kapandı.

Amazon.com Inc., Starbucks Corp. ve Walt Disney Co. gibi tüketici hisselerine gelen alımlar, petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enerji ve ham madde şirketlerindeki satışları dengeledi. Bankalaar da son üç seansta ilk kez değer kaybetti. Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., Çinli Anbang Insurance Group Co.'nun öncülüğündeki şirketler grubundan gelen alım talep edilmemiş alım teklifinin ardından yüzde 7.8 değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Pazartesi günü yüzde 0.1 düşüşle günü 2,019.64 puandan kapadı ve üst üste ikinci seansta 200 günlğk fiyat ortalamasının üzerinde kapandı. Dow Jones Endeksi, kayıp ve kazançbölgeleri arasında dalgalandıktan sonra, 15.82 puan ya da yüzde 0.1 yükselerek günü 17,229.13 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.1'den az yükseldi. ABD hisse senedi piyasalarında yaklaşık 6.4 milyar adet hisse senedi el değiştirdi ve bu, 2016 yılı işlem hacmi ortalamasının yüzde 29 altındaydı.

Instinet LLC icra direktörü Frank Cappelleri, "Bu safhada, çok yükseğe çok hızlı çıktık ve böyle büyük çaplı bir hareketina rdından yatay seyrediyoruz," dedi ve "İpuçları için izlenmesi gereken bir alan finans ve banka hisseleri. Bunlar, Çarşamba günkü Fed kararından dolayı daha da önemli hale geldi. Bu hisseler, S&P'nin olması gerekenden daha fazla yükselmesinin önemli nedenleri" şeklinde görüş bildirdi.