Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, hisse senetlerinin bu yılın en yüksek seviyesi yakında seyretmesi ile birlikte, yatırımcıların merkez bankalarının küresel büyümeyi desteklemeye yönelik kapasitelerini dikkate aldığı bir ortamda, düştü. 

Valeant Pharmaceuticals International Inc., 2016 yılı için satış ve kar tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 16'lık sert bir düşüş yaptı. Freeport-McMoRan Inc., emtia fiyatlarının kayıplarını ikinci güne taşımasıyla yüzde 4.2 düşerken, Marathon Oil Corp. ise yüzde 2.4 geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi Haziran vadeli kontratları, Japonya Merkez Bankası'nın ilave teşvik artırımından kaçınması sonrası Asya'daki kayıpları takiben, New York'da saat 8:56 itibariyle yüzde 0.6 düşerek 1,997.75 seviyesine geldi. ABD hisse senetleri, Kasım'dan bu yana en uzun serisi olan dört haftalık art arda yükselişten sonra, Pazartesi günü yılın en düşük işlem hacmini gerçekleştirerek, çok az değişti. Dow Jones vadelileri 83 puan düşerek, 17,045 seviyesine geldi.

Londra'da Charles Schwab Corp.'tan Kully Samra, "Yılın başında sahip olduğumuz endişeler hala geçerliliğini koruyor"
dedi ve "İçinde bulunduğumuz durumun kilit noktası merkez bankalarının yatırımcılara ne kadar güven sağlayabildiğinde yatıyor. İletişim başlı başına bir politika aracı oldu. Fed'in piyasayla iletişim kurma şekli çok önemli olacak. Sıçrayışlar basit anlamda
piyasaları nötr bölgeye geri götürdü. " diye görüş bildirdi.