Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Merrill Lynch'in (BofAML) stratejistlerine göre Mart ayında da Eylül'deki 'taktiksel erteleme'ye benzer biçimde faiz artırımı olmayabilir, FOMC bildirisinde ve Başkan Janet Yellen'in basın konferansında yakın zamanda faiz artışlarına devam edilmesinin beklendiği sinyali verilebilir.

Bank of America Merrill Lynch stratejistleri Michael Hanson, Mark Cabana ve Ian Gordon paylaştıkları notta şunlara değindi;

- "Dot plot" olarak adlandırılan noktasal grafikte 206 için beklenti 3 faiz artışına, 2017 içinse 4 artışa işaret edebilir.

BofAML'in baz senaryosunda bu yıl Haziran ve Aralık olmak üzere 2 faiz artışı bekleniyor

- FOMC'nin 'küresel gelişmelerin etkilerini değerlendiriyor' söylemini sürdürmesi olası..Söylemde 'riskler dengeli' veya 'neredeyse dengeli' ifadesine geri dönülmesi şahin olarak görülebilir

- Faiz artışının taktiksel olarak ötelenmesine uyumlu olarak kısa vadeli görünümde 2016 büyümesinin 0.1-0.2 puan düşürülmesi gibi 'ılımlı' değişiklikler söz konusu olabilir.

Uzun vadeli büyüme ve faiz tahminlerinin düşürülmesi de şaşırtıcı olmaz

- Enflasyonda belirsiz görünüm Fed'in duraklaması için diğer bir neden

- Fed enflasyona daha fazla odaklanır veya 'riskler dengeli değerlendirmesi' yaparsa Nisan veya Haziran'da faiz artış ihtimali artabilir.