Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, Fed para politikası kararlarının açıklanması öncesinde, yenin güçlenerek ihracatçılar için görünümün üzerinde baskı oluşturmasıyla, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Japonya Topix Endeksi Tokyo'daki kapanışta yüzde 0.8 düşerek 1,360.50 puan oldu. Yükselen her bir hisse senedine karşılık üç hisse düştü. Gösterge geçtiğimiz hafta, dört haftadan bu yana ilk haftalık kaybını kaydetti. Nikkei 225 Endeksiyüzde 0.8 geri çekilerek 16,974.45 puan seviyesine geldi. Yen, Salı günü yüzde 0.6 düşmesinin ardından dolar karşısında 113.42'den işlem gördü. Fed para politikasından çıkacak kararlar Çarşamba günü açıklanacak.

“ABD para politikasından çıkacak sonuöçları bekliyoruz, bu nedenle yatırımcılar için acele ederek alım yapmak pek kolay değil. Japonya hisse senetleri, hala sıçrama aralığının yukarı sınırlarına yakın hareket ediyor. Bu yüzden düşüşler, yatırımcıların kar satışlarıyla devam edebilir” dedi.

Otomobil üreticileri ve makine imalatçıları, Topix Endeksi'nde en fazla düşüş gösteren sektörler arasında yer aldı. Honda Motor Co. yüzde 2.2 düştü. 33 sektör arasında en fazla düşüşü bankalar gerçekleştirirken, Mitsubishi UFJ Financial Group yüzde 3.6 düştü. Okuma Corp. hisseleri, Credit Suisse Group AG'nin şirketin notunu indirmesi ardından, yüzde 3.3 değer kaybetti.