Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, faiz artırım kararının zamanına açıklık getirmesi beklenen politika kararları öncesi, dikkatlerin enflasyon üzerinde yoğunlaştığına dair işaratlerin etkisiyle, dalgalı seyretti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, dün ayın ilk ardı ardına düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, New York'ta 09:33'te yüzde 0.2 düşerek 2,012.89 seviyesine geldi.

CBIZ Inc. emeklilik planı hizmetler birimi araştırma yöneticisi Anna Rathbun, "Fed'in bugün faiz yükseltmeyeceğine dair güçlü bir fikir birliği var ancak biz yılın geri kalanına dikkat ediyoruz ve piyasalar da bunu yapıyor." dedi ve "Piyasa enflasyon rakamlarına bakıyor ve muhtemelen bir başka faiz artırımının sırada olduğunu düşünüyor. Eğer Yellen küresel piyasaları ve dışarıdan gelecek riskleri kabul ederse, yatırımcılar çok daha rahatlamış hissedecek." diyerek görüş bildirdi.

ABD'de bugün açıklanan bir rapora göre Şubat ayında gıda ve akaryakıt hariç tüketici fiyatları, ardı ardına ikinci ayda da beklenenden hızlı arttı ve bu durum, enflasyonun Fed'in hedefine doğru yaklaşmakta olduğu yolundaki işaretleri güçlendirdi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), Washington'da saat 14:00'da toplantı sonrası açıklama ve tahmin güncellemesi yapması planlanıyor. Başkan Janet Yellen 14:30'da bir basın toplantısı düzenlemeyi planlıyor. Politika yapıcıların bu yılki faiz artırımı sayısını düşürmesi ve federal fonlama oranını yüzde 0.25 ile yüzde 0.5 arasında bırakması bekleniyor.