Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviation), Ural Havayolları şirketinin Antalya uçuşları gerçekleştirmesine izin verdiklerine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Rus haber ajansı RIA Novosti’de yer alan habere göre, dün medyada yer alan, Rosaviation’ın, Ural Havayolları şirketine, Antalya’ya uçuş gerçekleştirmesi için gerekli izni verdiğine dair bilginin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dün Rosaviation tarafından yapılan açıklamada, kurumun Ural Havayolları şirketine Rostov-na-Donu, Nijniy Novgorod ve Kazan şehirlerinden Antalya’ya haftada yedi uçuş gerçekleştirmesi için gerekli iznin verildiği belirtilmişti.

Ural Havayolları şirketi ise yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki mevcut politik durum nedeniyle, Türkiye rotasına uçuş gerçekleştirilmesinin planlanmadığını bildirdi.

Geçen yıl kasım ayında Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya hükümeti Türkiye’ye tur paketi satışlarını ve charter uçuşları yasaklamıştı.