Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(11:40'te güncellendi)

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, piyasanın ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri hakkında daha fazla işaret alabilmek için Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün yapacağı konuşmayı beklemeleri ile birlikte, bir haftayı aşkın sürenin en güçlü kaybını yaşamasının ardından yukarı yönde hareket etti.

Dolar, ekonomistlerin Mart ayında iyileşme göstermesini beklediği ABD Tüketici Güveni endeksi öncesi, 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer kazandı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın ekonominin küresel gelişemlere karşı duyarlı olduğunu kaydetmesinin ardından, Pazartesi günü düştü. Fed'in diğer politika yapıcıları James Bullard ve Patrick Harker geçen hafta yaptıkları açıklamalarda, gösterge faizin Nisan ayında artırılabileceğini işaret etmişlerdi.

Londra'da Toronto Dominion Bank Döviz strateji Avrupa müdürü Ned Rumpeltin, "Yellen'ın konuşması öncesi, piyasanın, tatil döneminde dolarda görülen zayıflığın bir kısmını üzerinde atttığını görmekteyiz," dedi ve "Fed'in bekle-gör modunda olması ile birlikte, dolar şu an için yönsüz. Yellen'den bugün gelecek yorumlar yönü belirleyebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.4 düşerek, 20 Ocak'tan bu yana en uzun yükseliş dönemi olan altı günlük rallisini durdurduktan sonra, Londra saati ile 09:08'de yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. Dolar euro karşısında yüzde 0.1 yükselerek 1.1180 seviyesine çıktı ve yükselişini sekizinci güne genişletti. Yen karşısında ise dolar yüzde 0.1 kazançla 113.60'a çıktı.

(11:40'te güncellendi)