Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, bölge hisselerinin gösterge endeksinin bir ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından, petrol fiyatlarındaki yükseliş enerji sektörü hisselerini güçlendirirken, kamu hizmet sektörü şirketllerine gelen satışların etkisi ile, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Japonya piyasasının açılışındaki dalgalanma ile birlikte, Tokyo saati ile 10:13'te yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Endeks seans içinde yüzde 0.1 kadar yükseldi. Enerji hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.5 yukarıda. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında 1.5 yılın en yüksek seviyesi yakınında işlem görmesi ile birlikte dalgalı bir seyir izledi. Risk varlıklarında Şubat ortasından bu yana görülen rallinin ardından, yatırımcılar, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın, dünyanın önde gelen ekonomilerindeki karışık veriler ortamında, artan küresel risklere dikkat çekmesi ile birlikte, temkinli bir duruşa geçiyor.

Sydney'de Macquarie Private Wealth stratejisti Martin Lakos, "Küresel büyümenin sorgulandığı bir ortamda, piyasada bir miktar zayıflık görmek şaşırtıcı değil," dedi ve "Önümüzde piyasaların tedirgin olmasına yetecek denli faktör var. Büyümenin potansiyelinin altında olduğunu görüyoruz, ancak resesyon beklemiyoruz. Merkez bankaları büyümeye destek için çok çaba sarfediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 düşerek kaybını ikinci güne taşıdı. Avustralya'da S&P/ASX 200 ENdeksş yüzde 0.2 aşağıda seyrederken, Güney Kore'de KOspi Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi seans başında yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu.