Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kuveyt’te devlet petrol şirketinin işçilerin grev yapmasıyla başa çıkabilmek için acil önlemler almasıyla petrol üretimi yüzde 60 düştü ve rafineri işlemleri azaldı.

Kuwait Oil Co.’nun sözcüsü Saad Al-Azmi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, OPEC’in  dördüncü büyük petrol üreticisi olan Kuveyt’in üretiminin günlük 1.1 milyon varil azaldığını söyledi. Kuwait Petroleum Corp.,  yerel piyasa için petrol sağlamaya devam edeceğini ve ihracatta talebi karşılayacabileceklerini belirtti.

Kuwait Petroleum Corp sözcüsü Khaled Al-Asouis, ülkenin rafinerilerinin günlük 520,000 varil üretim yaptığını söyledi. Devlete ait rafinerileri, ülkenin toplam kapasitesi yaklaşık günlük 900,000 varil olan üç petrol üretim yerinde işlem oranlarını düşürdü.

13,000 üyeli Petrol ve Petrokimya Endüstrileri İşçiler Konfederasyonu üyesi olan işçiler  sendika liderinin açıklamasına göre, maaş ve haklarındaki kesintiler sebebiyle protesto yapıyorlar. Sendika lideri Saif Al Qahtani’nin dediklerine göre grev başladığınıda 6000 ‘e yakın işçinin işi bırakarak greve katıldığını söyledi.