Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke Borsaları Çin'de China Unicom Hong Kong'un ilk çeyrek karlılığına dair uyarısı ve telekomünikasyon hisselerine gelen satışlarla düştü.

Bu hafta hisse senedi piyasaları büyük oranda petroldeki hareketle yönünü buldu. Brent petrol fiyatları dünkü %2.6'lık rallinin ardından %2.2 geriledi. Bloomberg emtia endeksi iki günlük yükselişi sonlandırdı.

Çin'de borsalar merkez bankasının ekonominin iyileşme işaretleri gösterdiğini ve teşviğe ihtiyacının azaldığını belirtmesine rağmen düşüşe öncülük etti.

Bangkok'taki LH Securities'te araştırma müdürü olan Namchai Techaratanawiroj Çin hisse senedi piyasalarında volatilitenin yüksek kalacağını, bu nedenle yatırımcıların gelişen ülke piyasaları için temkinli kalacağını kaydetti.  

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi dün %1.1 artarak Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıkmasının ardından bugün %0.5 düştü. Endekste tüm sanayi grupları düştü.

Telekomünikasyon hisseleri %1.2 ile en büyük düşüşü kaydetti. China Unicom Hong Kong %4.4 düştü.

Bugün Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %2.6 düştü ve 2 ayın en büyük kaybını gerçekleştirdi. Hong Kong'ta Hang Seng China Enterprise Endeksi ise %1.5 düştü, bu 2 haftadan fazla sürenin en büyük düşüşü oldu.