Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim kararıyla reel sektöre nefes verdiğini, şimdi sıranın bankalarda olduğunu ifade etti.

Çağlar, TCMB Para Politikası Kurulunun (PPK), marjinal fonlama oranının (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 10,50'den yüzde 10'a indirilmesi kararını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi.


TCMB'nin reel sektöre nefes verdiğini kaydeden Çağlar, "Şimdi sıra bankalarda. Bu indirimin işletmelerin ve KOBİ'lerin banka kredi borçları ile yatırım ve ihtiyaç kredisi oranlarına yansımasını umuyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

Çağlar, Murat Çetinkaya başkanlığındaki ilk PPK toplantısında ortak aklın kazandığını belirterek, yeni başlangıçların her zaman umut verici olduğunu dile getirdi.

Seri faiz indirimleriyle bu sürecin devam etmesi temennisinde bulunan Çağlar, şunları ifade etti:

"Ekonomide dinamikleri sürdürülebilir kılmak için faiz indirimlerinin yapısal reform ve tedbirlerle birleştirilmesi gerek. Enflasyon beklentisi geriliyor, kur aşağı yukarı oturdu, ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl içinde dört adet faiz artırım konusu gündemden uzaklaştı. Faiz indirimini tamamlayacak şekilde reel sektörü hızlandıracak, tüketicinin alım gücünü artıracak reformlar bir an önce devreye girmeli."

AA