Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brent petrol fiyatlarının Kasım'dan beri ilk kez 46 doları aşmasıyla Borsalar enerji hisseleri öncülüğünde yükseldi. Para birimlerindeki ralli ise sonlandı.

Bloomberg Emtia Endeksi 4. günde de yükseldi ve 5 aydan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

China Oilfield Services ve PetroChina MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde enerji hisselerinin artışına öncülük etti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi 3 haftanın dibinden yükseldi.

Bugün Asya para birimleri dolar karşısında değer yitirdi. Tayland bahtı en büyük düşüşü kaydederken Güney Kore won'u yükseldi.

Singapur'daki Nomura Holdings'te stratejist olan Mixo Das "Asya piyasaları petroldeki sıçramaya tepki veriyor, gelişen piyasalar da ABD borsalarındaki kazançları takip ediyor" dedi.

Borsalar

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.6 yükselerek 854.41 puan oldu. Dün %0.4 düşen endeks bu yıl %7.6 ralli yaptı.

Endekste tüm gruplar yükselirken enerji hisseleri %1.5, telekomünikasyon hisseleri %0.9 arttı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi %1.2 yükseldi. Jakarta Bileşik Endeksi Temmuz'dan beri en iyi kapanışa yöneldi. Bloomberg'in anketine göre Endonezya Merkez Bankası'nın bugünkü toplantıda faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor.  

Kurlar

MSCI Gelişen Ülke Kur Endeksi 2 gün artmasının ardından ufak değişim kaydetti.

Baht %0.6 düşerek yıllık kazancını %2.9'a çekerken Polonya zlotisi %0.6 geriledi. Gelişen piyasalarda bugünkü düşüşe bu 2 para birimi öncülük etti. Dün 1 haftanın zirvesine çıkan Brezilya reali ise fazla değişmedi.

Tahviller

Güney Kore'de 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan artışla %1.83 oldu. Tayland'da ise 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan arttı ve %1.73'e çıktı.