Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Emlak danışmanlık şirketi TURYAP, gayrimenkulden doğan uyuşmazlıkları çözmek için T.C. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın resmi arabulucularının katılımı ve katkısıyla ‘‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’’ni hayata geçiriyor.

Miras, boşanma, ticari ortaklığın sonlanması, kentsel dönüşüm, ipotek ve icra, kiralamadan doğan ihtilaflar gibi farklı sebeplerle paylaşılamayan gayrimenkullerin çözümü için Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı resmi arabulucu, akademik danışman, tapu uzmanı, eksper, gayrimenkul uzmanı ve raportörden oluşan ekip, TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi çatısı altında birleşecek.

161 ülkede uygulanan Gayrimenkul Çözüm Merkezi, Türkiye’de yargı yükünün azaltılması amaçlanarak ortaya çıkmış arabuluculuk sisteminin gayrimenkule konu olan hukuk uyuşmazlıklarını hızlı, az masraflı ve objektif şekilde çözmeyi amaçlıyor.

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, gayrimenkul sektöründeki uzmanları bir araya getirerek mahkemeye gitmeden en geç 90 gün içinde gayrimenkulleri hakkaniyetle paylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sarıbay, ‘‘Geçmişten günümüze mal paylaşımında, arazi işlerinde bir problem olduğunda işin içinden çıkılmadığında araya akliselim insanlar girerdi. Biz de gayrimenkul alım-satım hizmetlerinde bu işe aracılık edip orta yolu bulur; sonrasında kazan-kazan yöntemiyle her iki tarafın menfaatini gözeterek mallarını satar ya da paylaştırırdık. Arabuluculuk sisteminin Türkiye’de yaygınlaşmasıyla gayrimenkul sektöründe buna öncülük edeceğiz. Mahkemeye gitmek istemeyen ya da şu an dava sürecinde olanlar bize başvurabilir’’ diye konuştu.