Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar'ın Türkiye CEO'su Kenan Yavuz görevinden ayrıldı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kenan Yavuz'un yerine Socar Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, getirildi.

2008 yılından bu yana Petkim ve Socar Türkiye'de görev yapan Kenan Yavuz'un üst yöneticilik (CEO) görevinden ayrıldığı belirtilen açıklamada, grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliklerini devam ettireceği vurgulandı.

Socar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, bayrak değişimine ilişkin açıklamasında, "SocarTürkiye, Kenan Yavuz önderliğinde önemli başarılara imza attı. Sayın Yavuz’un Petkim ile Türkiye’nin sanayileşmesine yaptığı katkılar açıktır. Kenan Yavuz, grup şirketlerimizdeki yönetim kurulu üyeliklerini devam ettirecektir. CEO’luğu boyunca hem şirketlerimizin yatırımlarının ilerlemesine hem de Türkiye’nin enerji sektöründe rekabetçi bir konuma erişmesi adına önemli katkılarda bulunmuştur.” ifadelerini kullandı.

Aliyev, yeni dönemde Socar Türkiye'nin genel müdürlüğünü yürütecek Gahramanov’un 8 yılı aşkın süredir Socar bünyesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkati çekerek, "Zaur Gahramonov, SOCAR’daki görevleri süresince uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıran çalışmalara imza attı. Küresel vizyonumuzun daha da genişlemesine, derinleşmesine ciddi katkılar sağlarken, SOCAR bünyesinde farklı görevleri büyük başarıyla yürüttü. Kendisine Genel Müdürlük görevinde başarılar diliyorum. Eminim ki Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye’nin başarı çıtasını ve iki kardeş ülkenin enerji sektöründeki konumunu daha da yukarılara taşıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AA