Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ve Japonya Merkez Bankaları'nın bu hafta açıklayacakları politika kararları öncesinde gelişen ülke Borsaları düşüşte.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 3. günde de Endonezya ve Malezya öncülüğünde düştü. Malezya para birimi ringit 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.
 
Singapur'daki Nomura Holdings'te stratejist olan Mixo Das "Fed'in geçen haftakinden daha güvercin olmasını beklemiyorum bu nedenle gelişen ülke varlıklarında aşağı yönlü baskı beklenebilir" diye konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 düşerek 836.29 puan oldu ve 12 Nisan'dan beri en düşük kapanışa ilerledi.

Jakarta Bileşik Endeksi %1.5, Şanghay Bileşik Endeksi %0.2, Hang Seng China Enterprises Endeksi %1 oranında değer kaybetti.

DBS Group Holdings'te ekonomist olan Philip Wee, "FOMC toplantısı gelişen piyasa varlıklarında düşüşe neden olan temel etken" dedi ve Asya para birimlerinin bu yıl boyu baskı altında kalacağını öngördü.

Pra birimi ringit %0.9 düştü ve 19 Şubat'tan beri en büyük kaybına hazırlandı. Ringit, 13 Nisan'da 8 ayın zirvesini görmesinden bu yana %2.4 değer kaybetti.

Hindistan rupi'si dolar karşısında %0.3 düşerek 66.7962 olurken Tayland bahtı %0.2 düşerek 35.185, Güney Kore won'u ise %0.3 değer kaybıyla 1,150.75 oldu.