Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:05'te güncellendi)

Standard & Poor's 500 Endeksi, karışık gelen şirket kazançlarıyla hafif yükselirken, petroldeki ralli emtia üreticilerini yukarı çekti ve yatırımcılar yarınki Fed toplantısından çıkacak kararı bekledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), dün yılın en hafif işlem hacmiyle düştükten sonra, bugün New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi ve 2,091.61 puana ilerledi.

Atlanta'da RidgeWorth Investments kıdemli stratejisti Alan Gayle, "S&P 500, benim kilit bir direnç noktası kabul ettiğim 2,090 aralığında, yani bu seviyeden yukarı çıkabilmek için iyi haberler gelmeli." dedi ve "FOMC'nin müzakerelere başlıyor ve piyasadaki bu kilit seviyede, yatırımcılar, FOMC kararına kadar büyük işlemler yapmaktan kaçınabilir." diyerek görüş bildirdi.

İki aylık ralli, S&P 500 dört ayın zirvesine çıktıntan sonra, karışık gelen şirket kar raporlarının yatırımcıları hisse senetlerini yukarı itmek adına çok az teşvik etmesi sonucu sönmeye başladı. ABD endeksi, Şubat ayında 22 ayın en düşüğünden, yükselen petrol fiyatları ve Fed'in büyümeyi desteklemeye devam edeceğine yönelik iyimserlikle, yüzde 14 sıçradı.

ABD ana endeksindeki, Apple Inc., EBay Inc. ve AT&T Inc.'nin de dahil olduğu, hisse senetlerinin üçte birinden çoğu bu hafta raporlarını açıklayacak. Şu ana kadar sonuçlarını açıklayan şirketlerin yüzde 80'i beklentileri aşarken, yüzde 59'u satış tahminlerini geçti.

(23:05'te güncellendi)