Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, kar sonuçlarının desteğiyle dört gün sonra ilk kez yükseldi.

Standard Chartered Plc. kredi zararlarında düşme açıklamasının ardında yüzde 9.8 tırmanarak dört ayın zirvesine tırmandı. BP Plc petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen kar açıklamasının ardından yüzde 4.3 yükseldi. Swedbank AB net karının analist tahminlerini geçmesiyle yüzde 3 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, bir ayda ilk üç günlük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından bankaların öncülüğünde, Londra'da saat 16:37 itibariyle yüzde 0.2 yükseldi. Şubat ayının düşüğünden gerçekleşen ralliye rağmen, yatırımcılar, merkez bankasının teşvik uygulamasını olan kuşku ve kar tahminlerinin düşürülmesinin etkisiyle bölgedeki hisse senetlerinden paralarını çekmişti. Yatırımcılar şimdi ise Fed ve Japonya Merkez Bankası'ndan bu hafta içi gelecek olan haberleri bekliyor.

Düsseldorf'ta Lampe Asset Management in Dusseldorf fon menajeri Michael Woischneck, "Kazançlar oldukça iyi." dedi ve "Ancak bu durum Fed başkanının tek bir kelimesiyle değişebilir. Herhangi bir politika değişikliği beklenmese de, kelime seçimi bu toplantının kilidi." diyerek görüş bildirdi.