Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri (H-hisseleri), hükümetin yakıt fiyatlarının artırılmasına izin vermesi ardından enerji üreticilerinin hisse senetlerinin değer kazanması ve ülkenin ikinci büyük sigorta şirketinin karının arttığı yönündeki açıklamasıyla, yükselişini ikinci güne taşıdı.

Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. PetroChina Co. hisse senetleri, Kasım'dan bu yana görülen en yüksek seviyesine geldi. Ping An Insurance(Group) Co. hisseleri, yüzde 3.7 net kar açıklaması ardından bir haftanın en yüksek kazancını kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi yatay seyretti. Göstergede hacim, 30 günlük ortalamanın yüzde 39 altında gerçekleşti.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, Şubat düşüğünden yüzde 20 yukarıda seyrederken anakara Çin hisselerindeki toparlanma, şirketlere ilişkin temerrüt riskinin artmasının etkisiyle zayıflıyor.

Şanghay'da Huaxi Securities Co. analisti Wei Wei, “H- hisseleri Çin'in temel göstergelerini daha iyi yansıtıyor. Orada daha fazla rasyonel kurumsal yatırımcı var. Anakarada ise bu bir likidite meselesi. Para, emtia vadeli kontratlara ve gayrimenkul piyasasına akıyor ve hisse senetlerinde ğek bir ilgi yok”dedi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi, yerel saat ile 13:03'te 9,029.29 puan seviyesine gelerek iki haftanın ilk ardı ardına iki günlük kazancına yöneldi. Şanghay Bileşik Endeksi 2,965.43 puan oldu. Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 azaldı. CSI 300 Endeksi, tüketici şirketleri, teknoloji ve sağlık şi,rketlerindeki kazançların hammadde üreticilerindeki zararları dengelemesiyle, yüzde 0.1'in altında yükseldi.