Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Goldman Sachs dün yayınladığı bankacılık raporunda, Türkiye bankacılık sektörü hisselerinin performansının yakın vadeli gelişmeler ışığında devam edebileceğini söyledi. Bankacılık sektörü hisselerinin 1. çeyrek kar görünümünün olumlu olduğunu söylenirken, buna rağmen Türkiye bankacılık sektöründe yapısal zorlukların sürdüğü belirtildi. 

Goldman Sachs, bankacılık sektöründe yaşanan ralli sonrasında bankalar arasında ayrışma yaşanabileceğini ve bu noktada Goldman Sachs'in banka bilançolarında 4 noktaya odaklandığını söyledi. Goldman Sachs'e göre, orta vadede Türkiye Bankacılık sektöründe yaşanabilecek baskılar karşısında, sermaye, kredi kalitesi, fonlama kompozisyonu ve maliyet etkinliği konularında daha iyi pozisyon alan bankalar olumlu ayrışacak.

Goldman Sachs, Vakıfbank için tavsiyesini 'nötr'den sat'a revize ederken, en beğendiği bankacılık hissesinin, güçlü çekirdek sermayesi, takipteki kredilere ayrılan karşılıklar, nisbeten düşük kredi mevduat oranı ve maliyet yönetimi nedeniyle Akbank olduğunu açıkladı.

Goldman Sachs, Halkbank için fiyat hedefini 13.70 TL'den 11.80 TL'ye indirirken, tavsiyesi 'nötr'de korudu. Akbank için fiyat hedefini 'al' tavsiyesi 9.80 TL'den 10.30 TL'ye çıkardı. Vakıfbank için fiyat hedefini 4,90 TL'den 4,50 TL'ye indirdi. Goldman Sachs, Garanti Bankası için 10.00 TL hedef fiyat ile 'al' tavsiyesini korudu. Goldman Sachs, İş Bankası için 'nötr', Yapı Kredi için 'sat' tavsiyesini korurken, hedef fiyatlarını İş Bankası için 5.80 TL'den 5.40 TL'ye, Yapı Kredi için 3.60 TL'den 3.90 TL'ye revize etti.