Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bursa'daki patlamanın, intihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadın tarafından üzerindeki düzeneğin patlatılması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bursa'da, Ulu Cami'nin batı kapısı yakınında meydana gelen terör saldırısıyla ilgili güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlamanın ardından Tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı.

Trafik akışı da Altıparmak Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar durduruldu.

Çevrede yakınları bulunan vatandaşlar, bilgi almak için bölgede kalabalık oluşturdu.

Olay yeri inceleme ekipleri, bombanın patladığı noktada ve Ulu Cami yakınlarında çalışmalarını sürdürüyor.

- "Çok yüksek bir ses duyduk"

Olay yeri yakınındaki pasajda dükkanı bulunan Yavuz Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama anında dükkanının önünde olduğunu söyledi.

Kılıç, çok yüksek bir ses duyduklarını ifade ederek, "Benim dükkanın önü bir anda tozla doldu. Esnaf arkadaşlarla şaşkın bir şekilde sağa sola bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştık. Bulunduğumuz yerde lokantalar vardı. Orada bulunan kadınlar ve çocuklar patlamanın şokuyla ağlamaya başladılar. Çok korkmuşlardı. Neyin ne olduğunu bir an anlayamadık." diye konuştu.

Dükkanının patlama yerine yakın olduğunu ancak pasajın içinde olduğu için zarar görmediğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Patlamanın olduğu yerdeki dükkanların ön cephesi dağılarak pencereleri kırıldı. İçerideki müşterilerden ufak tefek yaralananlar oldu. Patlamanın olduğu yerdeki esnaf şok halindeydi. Dükkanların içinden yaralı halde çıkanlar vardı. Yerde yaralı halde yatan insan yoktu. Yaralılarda patlamanın şiddetiyle kırılan cam parçalarından yaralananlardı. Caminin etrafındaki insanlarda bir panik hali vardı. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığımız için ne yapacağımızı bilemedik. Ulu Cami'nin içerisinden ilk anda çıkan olmadı. Çünkü cenaze namazı vardı. Cenaze namazından önce çıkan olmuş olabilir. Çıkmak isteyenler oldu. Camiden çıkmak isteyenleri güvenlikçi arkadaşlar ikinci bir patlama endişesiyle önledi."

- Kısa sürede güvenlik güçleri, önlemler aldı"

Çarşı esnafından Mehmet Şen de patlama sırasında dükkanda olduğunu belirterek, sesi duyduğu anda dışarıya çıktığını söyledi.

Şen, büyük bir patlama sesi duyduğunu dile getirerek, "Yüksek bir sesti. Çevredeki vatandaşların kaçışmalarına ve paniğine tanık oldum. Herhangi bir yaralı ya da ölü görmedim. Zaten kısa sürede güvenlik güçleri önlemler aldı. Bizi de o alandan hemen uzaklaştırdılar. Korktuk, inşallah böyle şeyler bir daha yaşanmaz." diye konuştu.

 

AA