Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çek Yasası'nı bitirdiklerini belirterek, "İflas erteleme ile ilgili Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Düzenlenmelerin bitirilmesini bekliyoruz, ikisini birlikte Meclise sevk edeceğiz" dedi.

Tüfenkci, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin "Üretim Odaklı Yeni Ekonomi Anlayışının Ticaret ve Sanayimiz Açısından Önemi ve Etkileri" başlıklı aylık olağan toplantısında konuştuktan sonra sanayicilerden gelen talepleri dinleyerek, sorularını yanıtladı.

"Çek Yasası Meclise sevk edilecek"

Çek Yasası'nı bitirdiklerini belirten Tüfenkci, iflas erteleme ile ilgili Adalet Bakanlığı ile çalıştıklarını, düzenlenmenin bitirilmesini beklediklerini, ikisini birlikte Meclise sevk edeceklerini aktardı.

Tüfenkci, Perakende Yasasının daha önce düzenlendiğini anımsatarak, bununla ilgili ikincil mevzuatların çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Bu mevzuatlardan birisinin çıkarıldığını bildiren Tüfenkci, diğer ikisinde de kamuoyu görüşünün alındığını, bu mevzuatların yakın dönemde çıkarılacağını ifade etti.

AA