Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG'nin net karı 1. çeyrekte beklentilerin üzerinde gerçekleşse de çeyreklik bazda menkul kıymet alım satım gelirlerindeki gerilemeyle düşüş gösterdi. Deutsche Bank CEO'su Avrupa'nın en büyük yatırım bankasının operasyonlarını başarılı bir şekilde daraltmak istiyor.

Deutsche Bank'ın Perşembe günü Frankfurt'ta yaptığı açıklamaya göre, banka yılın ilk üç ayında 214 milyon euro net kar elde etti. Banka geçen yılın aynı döneminde 544 milyon euro kar açıklamıştı. Bloomberg tarafından derlenen 6 analistin katıldığı ankette ortalama beklenti Deutsche'nin 484 milyon euro kar edeceği yönündeydi. Kar anketine katılan analistlerin beklentileri 244 milyon euro ile 1.44 milyar euro arasında değişiyordu.

Deutshce CEO'su Cryan, bankaya yönelik yatırımcı güvenini tekrar sağlamak üzere 9,000 çalışanını işten çıkarmak, riskli varlıklarını azaltmak ve temettü politikasını gözden geçirmek gibi önlemler aldı. Cryan, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada Almanya'nın en büyük bankasının çeşitli nedenlere bağlı olarak bu yıl kar etmemesini beklediğini açıklamıştı.

Deutsche bank için 'nötr' tavsiyesi bulunan Hamburger Sparkasse analisti Christian Hamann kar açıklamasından önce yaptığı değerlendirmede, "Tarihsel anlamda kötü bir yıl başı performansıydı ve banka genelinde etkisi oldu. Bankanın en büyük odak noktası giderler çünkü bu Deutsche Bank'ın rakiplerinin gerisinde kaldığı bir alan ve bu değiştirebilecekleri tek faktör." dedi.