Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:20'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, Apple Inc.'nin akşamüstü teknoloji hisse senetlerindeki satışa öncülük ederek, Facebook Inc.'den gelen güçlü sonuçları gölgede bırakmasıyla düşerken, Standard & Poor's 500 Endeksi üç haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Japonya Merkez Bankası'nın ilave parasal teşvik açıklamaktan kaçınması sonrası kırılgan olan piyasadaki duyarlılık Carl Icahn'nın Apple Inc.'deki hisselerini sattığını açıklamasının ardından kötüledi. Apple Inc. hisse senedi iki ayın dibini görürken, Facebook'un rekor yükselişine rağmen teknoloji hisselerini de beraberinde aşağı çekti.

S&P 500 Endeksi, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.9 düşerek 2,076 seviyesine gerileyerek 7 Nisan'dan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Endeks hala bu ay için yüzde 0.8 yukarıda seyrediyor.

Miller Tabak & Co'da hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Icahn'ın Apple hisse senetlerini sattığına dair haberlerin gelmesi insanları gerçekten endişelendirdi." dedi ve "Apple yukarı gitmedikçe hisse senedi piyasası için yukarı yönde ralli yapmak zor. Facebook, BOJ'dan gelen haberleri dengelemiş gibi gözüktü ancak Apple ile yeni düşüşler meydana geldi ve insanlar daha da endişeli hale geldi. Bu durum piyasadaki olumlu haberleri geride bıraktı." diyerek görüş bildirdi.

S&P 500, Şubat ayındaki 22 ayın en düşüğünden yüzde 15 sıçrama yaparak, değerlemesini geçen yılın zirvesine yakın, tahmini kar rakamlarının 18 katına çıkardı. Hisse senetleri Çarşamba günü, Fed'in faiz oranlarını kademeli yükselteceğini açıklamasının ardından, kazançlarını ikinci güne taşırken yılın zirvesine yakın seyretmişti.

(22:20'de güncellendi)