Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, emtia üreticilerindeki kazançların gün içindeki düşüşlerin silinmesine yardımcı olmasıyla ve yatırımcıların kar raporlarını değerlendirmesiyle az değişti.

Anglo American Plc ve ArcelorMittal, metal fiyatlarını takiben yüzde 6.8'den fazla yükseldi. Bankacılık sektöründeki sonuçlarda ayrıca başı çekti. Deutsche Bank AG, sürpriz kar açıklamasının ardından yüzde 3.4 yükseldi. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ise, çeyreklik kazançlarının yüzde 54 düşerek beklentileri tutmamasıyla yüzde 7.1 ile sert düştü. Lloyds Banking Groupd Plc, cirosunun ve net gelirinin düşmesiyle yüzde 1.6 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da 16:32 itibariyle yüzde 0.1'den az yükseldi. Endeks, Japonya Merkez Bankası (BOJ)'nın ilave parasal teşviğe gitmeyeceğini açıklamasının ardından yüzde 1.5 kadar düşmüştü. Şubat ayının düşüğünden beri süre gelen sıçrama kar raporları döneminiyle birlikte gücünü kaybetti. 20 Nisan'da yaklaşık dört ayın zirvesine ulaştıktan sonra endeks, son 5 seansın 3'ünde düşüş gerçekleştirdi.

Düsseldorf, Almanya'da Bankhaus Lampe stratejisti Ralf Zimmermann, "Beklediğim son şey hisse senetlerindeki sürdürülebilir bir ralli." dedi ve "Kazançlar kısacası iyi gözüküyor ancak kar beklentilerinin yüksek olmasıyla revizyonda negatif bir trend olacak." diyerek görüş bildirdi.

BOJ'nin yendeki güçlenmeye cevap vermememsi yatırımcıları hisse senetlerini yukarı çekmesi için merkez bankası politikalarından destek bulma konusunda hayal kırıklığına uğrattı. ABD'de ise Fed faiz oranını değiştirmezken, önceki toplantısındaki küresel gelişmelerin risk teşkil etmesi ifadesini kullanmadı. Stoxx 600 hala Mayıs rekorundan yüzde 16 aşağıda seyrediyor.