Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 30 Nisan Cumartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü" programı ile Tuzla Sedef Tersanesi'nde "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/13.00/16.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde MKYK toplantısına katılacak.

Davutoğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Kut-ül Amare anma programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00/İstanbul/19.00)

- Davutoğlu, Belediye Meydanı'nda Muş’un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katılacak.

(Muş/13.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanlığında atık kağıt işçileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/13.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığınca Elite Hotel'de düzenlenen STK Buluşmasına ve Fatih'in Nesli Gençlik Derneğinin Maltepe Stadyumu'nda organize ettiği Kutlu Doğum Haftası programına katılacak.

(İstanbul/17.30/18.30)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/21.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında Taksim İntercontinental Otel'de, Medya Profesyonelleri ve Dizi Yapımcıları/Senaristleri Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi'nde toplu açılış ve temel atma törenine iştirak edecek.

(Adana/15.00)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi ilçesi muhtarlarıyla buluşacak, Yazıhan Belediyesini ziyaret edecek, ziraat odalarının başkanlarıyla toplantı yapacak.

(Malatya/09.00/11.00/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Ortodoks Hristiyanlar, Hz. İsa'nın çarmıha gerildiğine inandıkları Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde, Kutsal Ateş ayini düzenleyecek.

(Kudüs)

2- Suriye iç savaşında Beşşar Esed rejiminin saldırıları, taraflar arasındaki çatışmalar ve insani krizle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Halep-Şam-Lazkiye-İdlib)

AA