Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2015 yılının mayıs ayında aldığı 1,25 milyar euro tutarındaki sendikasyon kredisini yeniledi.

479 milyon dolar ve 814 milyon euro tutarında iki dilimden oluşan krediye 15 ülkeden 42 banka katılım gösterirken, toplam talep 1,34 milyar euro oldu.

Bankanın koordine ettiği kredinin toplam maliyeti dolar için Libor+85 bps olurken, euro için Euribor+75 bps olarak açıklandı. Londra'da dün gerçekleştirilen törende, alınan kredinin vadesi 367 gün olarak yenilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Garanti'nin güçlü bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma başarısıyla, uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak istediği ilk banka olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Erbil, "Yurt dışı piyasalardaki belirsizliğe rağmen, sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yenilemeyi başarmamız, Türk bankacılık sektörünün uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliğini bir kez daha tescilledi." ifadelerini kullandı.