Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan, bölücü terör örgütünün mensupları ve destekçilerinin hem ülke içinde hem de dışarıda, Türkiye'nin aleyhine ne varsa hepsinde en başta yer aldığını belirterek, "Şimdi Paralel Devlet Yapılanması dediğimiz ihanet şebekesinin mensupları da bunu yapıyorlar. Aynı saftalar, hiç farklılık yok." dedi.

Erdoğan Paralel yapıyla mücadele vurgusu yaparak "Unutmayın karşımızda çok daha fazla insana ulaşan, çok daha fazla yurt açan, ev açan, faaliyet yürüten yapı var. Şu anda onlar aşıldı, hamdolsun. Paralel Yapı'ya kaptırılan her bir masum evladımızın vebali bizlerin üzerindedir. Biz daha fazla çalışarak, daha fazla hizmet gerçekleştirerek, daha fazla imkan oluşturarak, evlatlarımızın bu tür şer şebekelerinin pençesine düşmesinin önüne geçmek mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

- "Bu millet, kendi göbeğini kendisi kesecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de bir enstitüde konferans vermek üzere gittiğini hatırlatarak, şunları anlattı:

"O kadar enteresan ki... Konferans vereceğim enstitünün önüne geldik, baktık karşıda PKK bayrakları, bir tarafta ASALA. Bir de baktık ki bir tarafta da Paralel Devlet Yapılanması. Ya bunlar ne zamandan böyle dost oldular? Ne zamandan beri bunlar bu kadar ahbaptılar? Tabii o çok iyi bir fotoğraf karesiydi. Niye? Hala gaflet içerisinde olan o samimi kardeşlerimiz, hani 'Tabanı ibadet' diyoruz ya, o tabanı ibadette kalan kardeşlerimiz temenni ederim ki bu işten kurtulurlar. Çünkü tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet. Bunların yapısı bu."

Adi suçlardan, terör suçlarından, ajanlıktan hüküm giymiş, tutuklanmış kişilerin "Gazeteciler hapse atılıyor" diye dünya kamuoyuna yutturulmaya çalışıldığını belirten Erdoğan, "Hala devam ediyorlar. Peki siz, Suriye rejiminin katlettiği onlarca gazetecinin hiç haber olduğunu duydunuz mu? Gazze'de öldürülen gazeteciler için herhangi bir kampanya yürütüldüğünü gördünüz mü? Kendi ülkelerinde gizli bilgileri ifşa ettikleri için ofisleri basılanlara dair raporlar yayımlandığını, dünyanın ayağa kaldırıldığını hiç işittiniz mi?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör konusunda da aynı çifte standarda, aynı ikircikli tavra şahit olunduğunu ifade ederek, "Biz, 'PYD, YPG terör örgütüdür' diyoruz, çok enterasan ABD'de savunma bakanı ayrı şey söylüyor, öbür tarafta sözcü ayrı şey söylüyor. Diyor ki "YPG'yi, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz'. Bu nasıl bir şeydir? Kendileriyle konuştuğumuzda bize artık farklı konuşuyorlar, ama bakıyorsunuz ki sırtımızı dönüyoruz, bunlar farklı şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet, kendi göbeğini kendisi kesecektir. Başka bunun çaresi yok. Hani şair diyor ya 'Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz'. İşte bunu yapacağız." dedi.