Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

WSJ'nin derlediği habere göre ilk çeyrekte neredeyse durma noktasına gelen büyüme verisi sonrası ABD'de bu hafta açıklanacak kritik veriler ekonomide yeniden sıçrama olup olmayacağını gösterecek.

En önemli veri; tarım dışı istihdam olacak. Mart ayında 215 bin artan istihdamın Nisan ayında 200 bin artması bekleniyor. İşsizlik başvuruları 40 yılın en düşük seviyelerinde seyrederken tarım dışı istihdam artış ortalaması bu yıl 209 bin oldu. Doların yön bulmasında da etkili olan tarım dışı istihdam verisi Cuma günü açıklanacak.

Güçlü dolar ve petroldeki sert düşüşe bağlı olarak kan kaybeden imalat sanayinin yeniden ivmelendiği görülüyor. Bu hafta açıklanacak Nisan ayına ilişkin ISM İmalat Sanayi Endeksi de bu ivmenin devam edip etmediğini göstermek açısından önemli olacak. Endeks Mart ayında yazdan beri ilk kez ılımlı da olsa artış kaydetmişti.

Yarın açıklanacak inşaat harcamaları, 2015'te rekor kıran otomobil satışlarının ardından Salı günü açıklanacak araç satışları verisi ve Çarşamba günü açıklanacak dış ticaret dengesi ülke ekonomisinin gidişatına dair önemli sinyaller verecek.