Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yenin 18 ayın zirvesine ulaşmasıyla birlikte sert düştü. Japonya hisselerindeki düşüşle birlikte Topix Endeksi, yaklaşık bir yılın ayın en sert kayıplarını kaydetti.

Japonya Topix Endeksi, yenin küresel finansal krizden bu yana gördüğü en sert iki günlük düşüşünü kaydetmesiyle birlikte 11 ayın en sert kayıplarını gördü.

Topix Endeksi, TSİ 07:52'de yüzde 3.43 düşerek 1294.58 puan seviyesine geriledi. Nikkei 225 Endeksi, yüzde 3.47 azalarak 16087.81 puan oldu.

Japonya Yeni'nin ABD Doları karşısındaki güçlü yükselişi, Pasifik Okyanusu'nun her iki tarafındaki merkez bankalarının da herhangi bir hamlede bulunmamasıyla beraber ivme kazanacak gibi görünüyor.

Yenin yükselişi, Japonya 20 yıllık hazine tahvillerinin faizini rekor düşük seviyeye taşıdı. Tahvil fiyatları, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) 240 milyar yen (2.3 milyar dolar) değerinde tahvil almasıyla birlikte Pazartesi günü yükseliş kaydetti.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. piyasa analisti Hiroki Tsuji, “tahvil piyasası yukarı yönlü. Tahvil piyasası sadece BOJ'un tahvil alımlarından değil, aynı zamanda güçlü yenden de destek buluyor” dedi.

Japonya parası dolar karşısısnda 106.58 seviyesinden işlem gördü.