Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuşan uzmanlar ons altının 16 ayın zirvesine çıkmasının ardından yükselişin devam edip etmeyeceğine dair beklentilerini anlattı.

Deniz Yatırım Fx İşlemleri Yönetmeni Güven Baykuş 2. Seans programında Mine Uzunyol ve Güzem Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Baykuş ons altının kısa vadede 1.310 doların üzerine çıkarsa 1.350 dolarları görebileceğini söyledi. Baykuş "Fed toplantısından çıkan ve Japonya Merkez Bankası'ndan çıkan kararlar volatiliteyi aşırı etkiledi. Şu an altındaki yükselişin gümüş tarafından desteklendiğini görüyoruz bu da altının önümüzdeki süreçte biraz daha yukarı gitme ihtimalini kuvvetlendiriyor" diye konuştu.

Meksa Yatırım Araştırma Uzmanı Eren Can Ümüt ise dolardaki zayıflığın altındaki ana belirleyici unsur olduğunu söyledi. Ümüt, "Fed'in nisan kararlarında faiz sinyali olmaması, büyümenin beklentinin altında seyretmesi ve enflasyon verilerinin beklentileri karşılayamaması dolar endeksinde aşağı yönlü baskıyı oluşturdu.

Şu anda altında hedef direnç seviyesi 1.307 dolar. Bu seviye aşılırsa ons altında yukarı hareketlenmeler hız kazanacaktır. Bu sayede 1.315 dolar seviyeleri hedef konumuna gelebilir" dedi.