Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rekabet Kurumu Mey İçki'ye rekabet soruşturması açılmasına karar verdi. Rekabet Kurumu önaraştırmada elde edilen bulguların ciddi ve yeterli bulunduğunu ve Mey İçki hakkında soruşturma açmaya karar verdiğini duyurdu. Rekabet Kurumu, soruşturmanın Mey İçki'nin votka ve cin pazarlarındaki uygulamaları ile hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasına yoğunlaşacağını duyurdu.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, rakı harici ürünlerin ağırlıklı olarak satıldığı alkollü içki satış noktaları ile imzaladığı yatırım destek sözleşmesi ve mal alım sözleşmesi hükümleri uyarınca verdiği indirim ve/veya yatırım destekleri vasıtasıyla noktalar üzerinde satış baskısı oluşturduğu ve bu suretle hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.04.2016 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Mey İçki San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 16-14/216-M sayı ile karar verdi.
Bilindiği üzere 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır. Soruşturma, adı geçen teşebbüsün votka ve cin pazarlarındaki uygulamaları ile 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı."