Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu'nun devam ettiği sırada basının karşısına geçti.

Toplantıda ele alınan konuları paylaşan Kurtulmuş, Anayasa Komisyonu'ndaki kavga görüntüleri hakkında "Hiç kimse bu görüntüler ortaya çıkar biz hükümete geri adım attırırız diye düşünmesin. Kim ne yaparsa yapsın, dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gelecektir" dedi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Toplantımızın ilk bölümünde terör saldırılarını ele aldık. Alınan tedbirlerin etkinliği sayesinde Diyarbakır'daki ve Gaziantep'teki saldırıda alanın bariyerlerle kapatılması etkili oldu. Failler hakkında kesinleşmeden bir açıklama yapmıyoruz. 

-1 Mayıs kutlamaları

Barış içinde yapılan kutlamalardan dolayı katılımcılara teşşekkür ediyorum. Az da olsa korsan gösteriler oldu, sabote etme girişimi oldu. 

-Terörle mücadele

Doğu ve Güneydoğu'da operasyonların devam ettiği bölgeden göç edenlerin geriye dönmüş olmasını görmek memnuniyet verici. Bundan sonraki süreçte de diğer yerlerdeki operasyonların bitmesi halinde dönüşlerin olacağını görüyoruz.

Çok sayıda olay önlendi. Ocak'tan bu yana 85 önemli olay önlendi. Bunlardan 49'u canlı bomba ve bombalı eylem. Son 3 ayda DAEŞ tarafından atılan 55 roket Kilis'e düştü. Sınırlarımızı kimseden yardım almadan kendimiz koruyabiliriz.

Hiç bir öğrencimizin eğitim konusunda yaşıtlarından geri kalmaması için telafiler yapıldı. Bölgedeki bütün öğrencilerimiz bu terör olaylarından etkilenmiyor. Bölgeden 10'da bir diyebileceğimiz bir rakamda öğrencilerimiz etkileniyor. 714 okuldan 77 tanesi ağır hasarlıdır.

-Anayasa Komisyonu'ndaki kavgalar

Bu görüntüler yakışmıyor. Hiç kimse bu görüntüler ortaya çıkar biz hükümete geri adım attırırız diye düşünmesin. Hiç kimsenin Meclis'i kötü göstermeye hakkı yoktur. Kim ne yaparsa yapsın, dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gelecektir.

-Vize muafiyeti

Üzerimize düşenleri yaptığımızı herkes görüyor. Biz mutabık kaldığımız düzenlemeleri süratle gerçekleştirdik. Geri kalan kısımlara da hızlıca devam edeceğiz. 

-Kilis'e yönelik saldırılar

Hassasiyetle oradaki konu takip ediliyor. Milli imkanlarımızla ve Uluslararası olarak gerekli adımlar atılıyor. Orada halkımızın içinde olduğu endişelerin nasıl giderileceği araştırılıyor. Sınır ötesine yönelik tedbirler gözden geçiriliyor.

 

HABERTÜRK