Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Çin'de özel sektör imalat göstergesi ve Avustralya'da faiz kararını beklemeleri ile birlikte, ABD hisse senetlerinde dün görülen yükselişi takip ederek, son üç haftanın en düşük seviyesinden yukarı yönde hareket etti.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselişle, Hong Kong saati ile 09:31'de 416.3 seviyesine çıktı. Japonya piyasaları tatil nedeniyle kapalı ve Cuma günü açılacak. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 düştü ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 tırmandı. ABD'de Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Pazarresi günü, bankalardaki yükseliş ve Amazon.com Inc.'deki sıçramanın desteği ile son iki haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

Seaport Securities Corp. başkanı Ted Weisberg, New York'ta Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "Piyasalar bize dünyanın kendini kaybetmediğini söylüyor," dedi ve "Faiz oranları bulunduğu yerde kaldığı sürece, dolaz zayıf kalır, emtia fiyatları daha iyi seyredecektir ve piyasalar biraz ürkütücü olmasına karşın iyi olmalı" şeklinde konuştu.

Küresel hisse senetleri, Mayıs ayının ilk işlem gününde, Asya'dan Avrupa'ya, merkez bankalarının teşvikleri artırmak için acele etmeyecekleri spekülasyonu ile birlikte, risk varlıklarına satış gelen bir haftanın ardından yukarı yönde hareket etti.