Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

HSBC Holdings Plc, küresel piyasalardaki türbülans ile başa çıkabilmek için uygulanan maliyet kontrolleri ve ticari bankacılıktaki güçlenmeyi işaret ederek, ilk çeyrekte analistlerin beklediğinden daha iyi kar açıkladı.

Londra'da merkezli HSBC, Hong Kong Borsasına bugün yaptığı açıklamada, vergi öncesi karın 6.1 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini duyurdu. Banka geçen yılın aynı döneminde 7.1 milyar dolar kar açıklamıştı. Bnka tarafından 14 analistin tahminlerinden derlenen ortalamaya göre, karın söz konusu dönemde 4.3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Faaliyet harcamaları bir yıl öncesine göre yüzde 6.6 düştü ve banka CEO'su Stuart Gulliver, maliyet hedeflerine 2017 yılının sonuna kadar ulaşılacağına güvendiğini söyledi. Gulliver, Çin'de büyümenin yavaşlaması ve düşük emtia fiyatlarının, beklenmedik 4. çeyrek zararına katkıda bulunması ve Asya'ya yeniden 100 milyar dolarlık varlık aktarılması ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde binlerce kişinin işe alınmasına yönelik planları olumsuz etkilemesinin ardından, harcamalardaki kısıntıya yönelik çabaların "artan etkisine" dikkat çekti.

Gulliver, "Ticari bankacılık, küresel ticaretteki yavaşlamaya karşın ivmesini koruyor," dedi ve bankanın performasını "tüm bankacılık sektörünü etkileyen zorlu piyasa koşullarında dirençli" olarak değerlendirdi.