Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Zürih merkezli UBS 2016'nın ilk çeyreğinde 707 milyon İsviçre frangı (741 milyon dolar) net kar açıklarken, banka bir önceki yılın aynı döneminde 1.98 milyar frank kar etmişti. Bloomberg'in derlediği ankete katılan 5 analistin ortalama beklentisi UBS'in 1. çeyrekte 735 milyon frank kar edeceği yönündeydi.

UBS'ten yapılan açıklamada, "Artan ekonomik ve jeopolitik belirsizlik, küresel piyasalarda yaşanan volatiliteyle birlikte, müşterilerin riskten kaçış algısını kuvvetlendirdi. Bu kapsamda işlem hacimlerinde anormal seviyelerde düşüş yaşandı." denildi.

UBS CEO'su Sergio Ermotti, bankanın odak noktasını yatırım bankacılığından varlık yönetimine çevirme yönünde adımlar atarken, işlem hacimlerindeki düşüş banka genelinde karı düşürüyor. Bankadan yapılan açıklamada, ekonomik görünümde istikrar görülse de, ekonomik zorluklar ve jeopolitik risklerin müşterilerin riskten kaçınma algısına katkıda bulunduğu ve bu sorunların "öngörülebilir bir gelecekte çözülmesinin muhtemel olmayacağı" belirtildi.

UBS'in varlık yönetim birimi 557 milyon frank vergi öncesi kar bildirirken, geçen yılın aynı döneminde 951 milyon frank kar açıklamıştı. Yatırım bankacılığı birimiyse geçen yıl açıkladığı 766 milyon frankın çok altında 253 milyon frank vergi öncesi kar bildirdi.