Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Finans kurumları arasında haksız uygulamalara son verecek düzenlemeleri yapıyoruz. Faizsiz finans üzerindeki ilave maliyetleri kaldıracağız" dedi.

Maliye Bakanı yapılması planlanan vergi düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbal, "Damga ve harç vergisi yükümlülükleri ile ilgili önemli iyileştirmeler yapacağız. Teşvik belgeli yatırımlarda, yatırım döneminde ilave maliyetleri de yatırımcının üzerinden almayı planlıyoruz." dedi.

Ağbal bugün açıklanan enflasyon rakamına ilişkin olarak, "Gıda fiyatları mevsimsellikler arz eder, bizim için asıl gösterge çekirdek enfyasyonda aşağı yönlü trendin devam etmesi" yorumunda bulundu. Ağbal, "Enflasyondaki gelişmeler ekonomik kararlara olumlu ivme kazandırdı" dedi. 

Enflasyondaki düşüşün Merkez Bankası'nın faiz kararlarına etkisi hakkında da yorumda bulunan Ağbal, "Karar vericiler için enflasyon önemli ancak tek faktör değil" dedi.

Bireysel emeklilik sistemindeki yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Ağbal, "BES ve hayat sigortalarında aylış maaş için vergisel teşvik gelecek" dedi.

Ağbal ayrıca, yeni vergi usül kanununa ilişkin hazırlıkların bulunduğunu ifade etti.