Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL
ABD'li teknoloji devi Google ile İtalyan Amerikan araba üreticisi Fiat Chrysler (FCA), sürücüsüz araba üretmek için anlaştıklarını duyurdu.

İki şirketten yapılan ortak açıklamada, FCA'nın bu yıl yaklaşık 100 adet 2017 model Chrysler Pacifica Hybrid araç üreteceği ve Google'ın bu araçların ABD yollarında sürücüsüz gidebilmesi için gerekli yazılım, sensör ve donanımı sağlayacağı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu araçların bu yılın sonlarında Google'ın sürücüsüz araç testlerinde kullanılmaya başlamasının planlandığı belirtildi.

FCA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne, açıklamada, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google'la çalışmanın otomotiv endüstrisinde inovasyonu hızlandıracağını ifade ederek, yeni teknoloji çözümlerinin otomobil tüketicilerine geniş kapsamlı fayda sağlayacağını kaydetti.

Google'ın Sürücüsüz Araç Projesi İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Krafcik de, FCA'yla yapılacak ortak çalışmanın Google'ın sürücüsüz araç geliştirme projesini hızlandıracağını vurgulayarak, "Bu sayede yollarımız daha güvenli olacak" dedi.

ABD yollarında her yıl yaklaşık 33 bin kişinin ölümüne neden olan kazaların yüzde 94'ünün "insan hatası" nedeniyle kaynaklandığı belirtilen açıklamada, sürücüsüz araçların bu kazaları engelleme potansiyeline sahip olduğu ifade edildi.
 

AA