Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 5 Mayıs Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Katar'ın Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Al Attıyah ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi'nin gala yemeğine katılacak.

(Ankara/14.00/15.00/16.00/İstanbul/20.00)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde AK Parti MYK'yı toplayacak, ardından basın toplantısı düzenleyecek.

- Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Semiha Boravac ile görüşecek ve Engelsiz Balkan Platformu açılışı ve ödül törenine iştirak edecek.

(Saraybosna)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Şura Salonu'nda, Açık Öğretim Liselerinden mezun olan öğrencilerin mezuniyet törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

3- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngören İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- KİT Komisyonunda, TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Karadeniz Bakır İşletmeleri Anonim Şirketi'nin 2013-2014 yılı hesapları görüşülecek.

(14.00/10.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ile görüşecek, BBVA Bankası'nın düzenleyeceği seminere ve İspanya İşverenler Konfederasyonunun toplantısına iştirak edecek.

(Madrid)

2 - Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Swissotel'de "Forum İstanbul 2016"ya katılacak.

(İstanbul/09.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Otomotiv sektöründe 5. Ar-Ge Proje pazarı ve 5. Komponent Tasarım Yarışması'na iştirak edecek.

(Kocaeli/10.00)

4- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 30. Avrupa Bölgesel Konferansı'na katılarak oturuma başkanlık yapacak.

(Antalya/09.00)

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mittania Otel’de 2016 Yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantısı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Diyarbakır İŞKUR Müdürlüğü arasındaki protokol imza törenine katılacak, Sur Ofis Toplantısına iştirak edecek.

(Diyarbakır/10.00/11.00/12.00)

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile Türk-Macar Karma Ekonomi Komisyonu toplantısına katılacak, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Budapeşte)

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultanahmet Meydanı'nda Allgau Orient Rallisi Türkiye Etabı başlangıç törenine katılacak.

(İstanbul/11.30)

2- İtalya, Avrupa liderlerine ev sahipliği yapıyor

- İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Alman Şansölyesi Angela Merkel ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelecek.

- Renzi ve Avrupalı liderler, AB'nin geleceğine ilişkin müzakereye katılacak.

(Roma)

3- Londra Belediyesi ve Birleşik Krallık genelindeki bazı bölgelerde yerel seçim yapılacak.

(Londra)

4- İngiltere Başbakanı David Cameron, başkent Londra'da Japon mevkidaşı Şinzo Abe ile görüşecek.

(Londra)

5- Kuveyt’e hükümet heyeti ile Husiler arasında yeniden başlayan görüşmelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kuveyt/Riyad)

6- Arap Mağrib Birliği Dışişleri Bakanları 34. dönem toplantısı Tunus'ta düzenlenecek.

(Tunus)

7- Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlısı göstericilerin Yeşil Bölge'yi ihlal ederek parlamentoya girmesinin ardından yaşanan siyasi kriz, meclisin toplanamaması ve hükümet kurma çalışmalarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

8- Suriye iç savaşı ve insani krizle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Halep-Şam-Lazkiye-İdlib)

AA