Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:25'te güncellendi)

ABD hisse senetleri yarınki önemli veri öncesi, perakendecilik ve defansif hisse senetlerindeki kayıpların, enerji hisselerindeki sıçramayı gölgede bırakmasıyla düştü.

Perakendecilik hissleri, L Brands Inc.'nin ön ilk çeyrek karının beklentileri takip etmesinin ardından düştü. Hizmet ve telefon sektörü hisseleri yatırımcıların büyümeye daha az bağlı şirket tercihlerine teslim olmalarıyla geriledi. Tesla Motors, UBS Group AG'nin elektrikli araba üretimindeki yeni hedefinin "çok iyimser" olduğunu söylemsiyle yüzde 3.9 düştü. Petrol ve gaz üreticileri, petrolün varil başına 44 doları aşmasıyla yükseldi.

S&P 500 Endeksi, New York'ta saat 16:00 itibariyle 1 puandan az düşerek 2,050.63 seviyesine gelerek, 11 Nisan'dan beri en düşük seviyesinin yakınında seyretti.

New York merkezli Pension Partners'in araştırma direktörü Charlie Bilello, "Şubat ayının düşüğünden çok güçlü bir rallinin ardından, beklenti benim düşündüğümden çok daha olumsuz." dedi ve "Bu durum güçlü bir hareketin ardından ve yarınki istihdam verisi öncesi, normal bir sindirme dönemi ya da konsolidasyon." diyerek görüş bildirdi.

(23:25'te güncellendi)